rTMS voor OCS/dwangstoornis

Wetenschappelijk onderzoek naar rTMS toont veelbelovende resultaten bij de behandeling van OCS (Obsessief Compulsieve Stoornis), ook wel OCD (Obsessive Compulsive Disorder) of dwangstoornis genoemd. Een behandeling voor OCS met rTMS blijkt klinisch relevant te zijn. Sinds 2014 hebben veel mensen baat gehad van de behandeling. 60% van de mensen die worden behandeld met rTMS, gecombineerd met CGT, ervaren een aanzienlijke vermindering van de OCS gerelateerde klachten.

Hoe werkt rTMS?

Een rTMS behandeling stimuleert verschillende delen van de hersenen, door het toedienen van korte magnetische pulsen. Bij rTMS International behandelen we het centrale deel van de hersenen SMA (Supplementary Motor Area). Dit is tot dusver de meest efficiënte plek om te stimuleren gebleken. De stimulatie resulteert in een betere communicatie tussen de verschillende hersendelen en verschillende hersenhelften. Het effect is dat men meer ontspanning en kalmte ervaart, zodat men meer in staat is om rationeel te denken. Men ervaart voldoening zonder dat de dwanghandelingen moeten worden uitgevoerd. Daardoor heeft men ook minder last van dwanggedachten.

Behandeling en resultaten met rTMS

Gemiddeld bestaat een behandeltraject rTMS International uit 20-30 behandelingen. Dit aantal is nodig om positieve, langdurige resultaten te bereiken. Voorafgaand aan een behandeling plannen wij een kennismakingsgesprek met u in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijker beeld te krijgen van uw OCS gerelateerde klachten. De behandelaar kan zo een goede inschatting maken van de slagingskans van de behandeling. Bij ruim 60 procent van de cliënten met OCS slaat een behandeling met rTMS aan en nemen de klachten met gemiddeld 60% af. Benieuwd wat rTMS voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact op voor een eerste kennismaking.

Feiten over de rTMS-behandeling

rTMS heeft een succesratio van 60% bij patiënten met OCS (gecombineerd met CGT)

rTMS toont effect binnen 10 sessies (we adviseren om te stoppen met de behandeling na 10 sessies wanneer het effect niet optreedt)

rTMS is volkomen veilig na een EEG scan

rTMS is pijnloos

rTMS heeft minimale bijwerkingen (alleen mogelijk hoofdpijn of een onaangenaam gevoel op de plek waar gestimuleerd wordt tijdens de behandeling)

rTMS heeft een langdurig positief effect (>6 maanden) voor mensen waarbij de behandeling aanslaat.

Duur

20-30 sessies

Tarieven

Meer informatie

Tarieven


Afhankelijk van uw EEG en uw klachten wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Gemiddeld zijn voor een blijvend effect 20-30 behandelingen nodig. De kosten van een rTMS behandeling zijn om deze reden nogal verschillend per persoon. Wij bespreken dit graag nader met u tijdens een kennismakingsgesprek.

Sluiten

Vergoeding

Aanvullend

Meer informatie

Vergoeding


Indien u aanvullend verzekerd bent wordt rTMS voor een gedeelte vergoed wanneer uw zorgverzekeraar een contract heeft met het NFG. Of een behandeling (met of zonder rTMS) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering hangt af van uw verzekeraar. Het is verstandig om dit vooraf na te gaan bij uw verzekeraar. De verschillen tussen verzekeraars zijn groot: van een volledige vergoeding tot geen vergoeding. DSW vergoedt bijvoorbeeld niet.

Sluiten