Treatment depression

Volgens het Trimbos Instituut krijgt iets minder dan 1 op de 5 Nederlanders tussen de 18 en 64 jaar ooit in het leven te maken met een depressie. Dat is een kleine 20 procent. Een depressie kan persoonlijk verstrekkende gevolgen hebben. Met rTMS of TMS therapie gaan we de klachten grondig en op gerichte wijze te lijf.

Depressie symptomen

Een depressie is een langdurige sombere stemming die langer dan 2 weken duurt. De klachten verdwijnen niet vanzelf. In veel van de gevallen is gerichte therapie nodig om u weer goed in uw vel te voelen. Heeft u last van neerslachtige buien die al een aantal weken of maanden aanhouden? Dan kan het zijn dat u last heeft van een depressie.

De symptomen van een depressie manifesteren zich als volgt:

  • U voelt zich somber of neerslachtig
  • U ervaart weinig plezier in het leven
  • Er is sprake van een verstoorde relatie met eten (niet eten of juist overeten)
  • Te veel of te weinig slapen
  • Aanhoudende vermoeidheid
  • Concentreren lukt bijna niet meer, waardoor werk of studie niet mogelijk is
  • U hebt last van suïcidale gedachten

Symptomen van een depressie mag u zeker niet onderschatten. Als u er te lang mee rondloopt, kunnen de klachten alleen maar erger worden. Wij adviseren om zo spoedig mogelijk met de behandeling van depressie aan de slag te gaan, om uw normale leven weer te kunnen hervatten.

Behandeling depressie met rTMS

Heeft u last van een depressie? Bij ruim driekwart van de cliënten met een depressie slaat TMS therapie snel en goed aan. De klachten verminderen gemiddeld met 75 procent. Een normaal leven leiden is weer mogelijk. Dat geldt zelfs voor symptomen van depressie waar mensen al jaren last van hebben.

Tijdens een intakegesprek brengen wij de aard van uw depressie in kaart. Als dit voor ons inzichtelijk is, starten wij met de TMS therapie behandelingen. Na ongeveer 10 behandelingen ervaart u al een flink verschil. Eventueel zijn er na 6 tot 12 maanden nog een aantal sessies nodig om de antidepressieve werking van rTMS te behouden. Zo wordt de kans nog kleiner dat de symptomen van depressie snel weer terugkomen.

Ervaart u de depressie als eindeloos en denkt u dat rTMS therapie iets voor u kan zijn? Neem gerust vrijblijvend contact op via de telefoon of mail om een intakegesprek in te plannen. Wij leggen u rustig uit hoe alles werkt en wat wij voor u kunnen doen.