Wat houdt een intensief rTMS-programma in?

Bij rTMS International geven wij u de mogelijkheid om een volledige rTMS-behandeling te ondergaan in een korte tijdsperiode. Dit noemen wij een intensief rTMS-programma. Gedurende twee of meer weken kunt u als cliënt één of twee behandelingen per dag ondergaan. Het is ook mogelijk om een minder intensieve behandeling te ondergaan door de sessies te spreiden over bijvoorbeeld zes weken.

Evaluatie na 10 behandeldagen

Na twee weken evalueren wij met u of de rTMS-behandeling effectief is of niet. Wanneer u verschil merkt (ook gemeten met vragenlijsten) adviseren wij om door te gaan. Zo niet, dan adviseren wij om te stoppen met de rTMS-behandeling.

Behandelschema van een intensief rTMS-programma

Bij rTMS International heeft u de mogelijkheid om de rTMS-sessies volgens het volgende schema in te plannen:

  • Tweeweekse behandeling van één sessie per dag: 10 sessies
  • Tweeweekse behandeling van twee sessies per dag: 20 sessies
  • Drieweekse behandeling van één sessie per dag: 15 sessies
  • Drieweekse behandeling van twee sessie per dag: 30 sessies
  • Vierweekse behandeling van één sessie per dag: 20 sessies
  • Vierweekse behandeling van twee sessies per dag: 40 sessies
Meer informatie? Neem contact op met onze specialisten!

Veelgestelde vragen over rTMS

Wat is een EEG?
Een EEG is een methode waarbij door middel van een badmuts elektroden op het hoofd worden geplaatst om zo uw hersenactiviteit in kaart te brengen. Eventuele afwijkingen worden door middel van het EEG opgemerkt. Het EEG wordt dus gebruikt om vast te stellen of u hersenactiviteit vertoont die gevaarlijk zou kunnen zijn om te stimuleren met magnetische hersenstimulatie. Dit is alleen het geval bij eventuele epileptische activiteit. Wanneer het EEG aantoont dat hier sprake van is, moet eerst een neuroloog worden geraadpleegd alvorens met de behandeling kan worden gestart.
Om een goede EEG te maken. wordt er gebruik gemaakt van geleidende gel. Na het EEG wordt zoveel mogelijk gel weggehaald maar een restant zal zichtbaar blijven. Thuis één keer uw haar wassen zorgt ervoor dat alle gel is verdwenen.
Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts?
rTMS international is een private praktijk. U heeft voor een behandeling bij rTMS International daarom geen verwijzing nodig van uw huisarts.
Is er een wachtlijst?
U kunt bij rTMS International altijd binnen één week terecht voor een kennismakingsgesprek. Zodra het EEG is verricht en hieruit geen bijzonderheden blijken, kan worden gestart met de behandeling.
Waarom heb ik niet eerder van rTMS gehoord?
rTMs is een techniek die eind jaren 1990 werd geïntroduceerd als behandeling voor depressie. Sindsdien is wetenschappelijk en klinisch onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Vast is komen te staan dat rTMS een veilige methode is die bij een groot deel van de cliënten bijdraagt aan het verminderen van depressie en/of dwang gerelateerde klachten. Verschillende publicaties laten zien dat cliënten met de diagnose “therapieresistent” positief reageerden op behandeling met rTMS. rTMS is sinds 2008 goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) en sinds 2017 vergoeden een aantal Nederlandse zorgverzekeraars de behandeling onder de aanvullende verzekering.
Doet een rTMS behandeling pijn?
Een behandeling met rTMS doet geen pijn en heeft weinig tot geen bijwerkingen. U neemt plaats in een gemakkelijke stoel waarna de spoel die de magnetische pulsen afgeeft boven uw hoofd wordt geplaatst. Door de magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd en nemen uw depressie en/of dwang gerelateerde klachten af. Een behandeling met rTMS kan lichte spanningshoofdpijn veroorzaken na afloop van de behandeling. Deze gaat vanzelf weer over.
Bekijk meer vragen

Wat kunnen wij behandelen?

Een leven zonder depressie of dwang met rTMS.

Depressie

Pijn- en medicatievrije behandeling bij depressie met rTMS.

Dwangstoornis

Effectieve behandeling bij dwang gerelateerde klachten met rTMS.

Aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een nadere kennismaking.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij zijn aangesloten bij…