Kosten rTMS

De kosten voor een rTMS-behandeling

rTMS kosten

Vergoede zorg uit de basisverzekering (depressie en OCD + depressie)

Wanneer er bij u sprake is van een therapie resistente depressie (minimaal 2 evidence based behandelingen hebben niet gewerkt) wordt de behandeling vergoed.
Let op: Zorgverzekeraars Zorg en Zekerheid en DSW / Stad Holland vergoeden niets, u kunt bij Neurocare terecht voor behandeling. Wanneer u (bijvoorbeeld vanwege reisafstand) bij deze zorgverzekering bent aangesloten en toch bij ons in behandeling wilt, dient u eerst over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. U kunt uiteraard wel de behandeling zelf betalen (zie onvergoede zorg). Mail vooraf om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. (info@rtms-international.com)

Zorgverzekeraar Ditzo / de Amersfoortse vergoedt op voorhand ook niet. Na de intake dient u een machtiging aan te vragen. Dit wordt door ons verzorgt.  Wanneer deze is goedgekeurd krijgt u pas vergoed en kan de behandeling starten.

Zorgverzekeraar ONVZ vergoed tot en met 35 sessies.

Vergoeding vanuit aanvullende zorg (OCD / dwangklachten)

Voor gedeeltelijke vergoedingen, wanneer u niet in aanmerking komt voor volledige vergoeding, kunt u hier terecht. Wanneer u last heeft van OCD (dwangklachten) kunt u dus nog een gedeelte van de kosten (zie onverzekerde zorg) terugkrijgen. Wanneer er bij u naast de OCD ook sprake is van depressieklachten is volledige vergoeding wel weer mogelijk (zie vergoede zorg vanuit de basis)

Onverzekerde zorg (zelf betalen)

Mensen die liever geen diagnose krijgen of niet willen dat de huisarts van hun klachten weet maar wel last hebben van depressie of dwangklachten kunnen altijd terecht. De kosten voor de intake zijn éénmalig €200 (bij vergoede zorg kost dit ongeveer €400) Elke rTMS sessie kost €100, inclusief en/of exclusief gesprekstherapie (bij vergoede zorg kost dit €249). Een uitgebreide sessie van een uur; eerst een rTMS-behandeling en daarna gesprekstherapie, kost €150 per sessie.

Zie de algemene voorwaarden voor de kosten van een no-show. De kosten van een no show of een te late afmelding (korter dan 24 uur van tevoren) zijn €30 bij een rTMS sessie en €75 bij een uitgebreide sessie van een uur.

Experimentele behandelingen met rTMS

RTMS wordt bij heel veel klachten en stoornissen onderzocht. Wanneer er ruimte is in onze agenda staan wij open om u te behandelen. Denkt u hierbij aan tinnitus, angstklachten zonder depressie, verslaving (drugs, gokken, alcohol, seks).  De kosten zijn hetzelfde als bij onverzekerde zorg.
Let wel, de kans van slagen bij experimentele behandelingen zijn op voorhand veel minder groot dan bij depressie en dwangklachten. Op individueel niveau kan er wel resultaat te behalen zijn.

Veelgestelde vragen over rTMS

Wanneer er sprake is van een therapie resistente depressie en u voor volledige vergoeding in aanmerking wilt komen, dan is er een verwijzing van de huisarts of psychiater nodig. Hierin moet staan dat er sprake is van een therapie resistente depressie (twee behandelingen hebben niet geholpen) en dat rTMS bij rTMS International geïndiceerd is. Voor de behandeling van dwangklachten is er geen verwijzing nodig. Wanneer u liever anoniem behandeld wilt worden, zonder dat de huisarts of zorgverzekeraars afweten van uw klachten, dan is er uiteraard ook geen verwijzing nodig.

U kunt bij rTMS International altijd snel terecht voor een intakegesprek en behandeling. Op de homepage kunt u per vestiging zien hoe lang de wachtlijst is. 

rTMS is een techniek die eind jaren 1990 werd geïntroduceerd als behandeling voor depressie. Sindsdien is wetenschappelijk en klinisch onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Vast is komen te staan dat rTMS een veilige methode is die bij een groot deel van de cliënten bijdraagt aan het verminderen van depressie en/of dwang gerelateerde klachten. Verschillende publicaties laten zien dat cliënten met de diagnose “therapieresistent” positief reageerden op behandeling met rTMS. rTMS is sinds 2008 goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration).

Een behandeling met rTMS doet geen pijn en heeft weinig tot geen bijwerkingen. U neemt plaats in een gemakkelijke stoel of behandeltafel waarna de spoel die de magnetische pulsen afgeeft boven uw hoofd wordt geplaatst. Door de magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd en nemen uw depressie en/of dwang gerelateerde klachten af. Een behandeling met rTMS kan lichte spanningshoofdpijn veroorzaken na afloop van de behandeling. Deze gaat vanzelf weer over.

Wat kunnen wij behandelen?

Een leven zonder depressie of dwang met repetitieve Transcraniële Magnetische Stimulatie..

Depressie

Pijn- en medicatievrije behandeling
bij depressie met rTMS.

Dwangstoornis

Effectieve behandeling bij dwang
gerelateerde klachten met rTMS.

Aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een intakeafspraak of om meer informatie op te vragen.