Over Depressie

Bij ruim driekwart van de cliënten met een depressie slaat een behandeling met rTMS aan en nemen de klachten met gemiddeld 75% af.

Depressieklachten nemen af met rTMS

Heeft u last van een depressie? Bij ruim driekwart van de cliënten met een depressie slaat een behandeling met rTMS aan. Klachten nemen met gemiddeld 75% af. Een behandeling bij rTMS International bestaat uit 20-30 behandelingen. Dit om blijvende positieve resultaten te bewerkstelligen.

De behandeling

Voorafgaand aan een behandeling plannen wij een kennismakingsgesprek met u in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijker beeld te krijgen van uw depressie gerelateerde klachten. rTMS heeft een langdurig effect bij depressie nadat de behandeling is afgelopen. Na een behandeling of tien zijn er vaak al positieve effecten merkbaar. In sommige gevallen zijn er na zes, twaalf maanden of zelfs nog later een aantal opfrissessies nodig om dezelfde (antidepressieve) werking van rTMS te behouden. Benieuwd wat rMTS voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact op voor een eerste kennismaking.

Korte werkwijze

rTMS staat voor repetitieve Transcraniële Magnetische hersenStimulatie (rTMS). Door middel van magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd waardoor de communicatie tussen hersengebieden verbetert en depressie en dwang gerelateerde klachten verdwijnen. De magnetische pulsen zijn afkomstig van een spoel die tijdens de behandeling boven het hoofd wordt geplaatst. Gedurende twintig minuten worden er magnetische pulsen richting de hersenen afgegeven.

Duur

20-30 sessies

Tarieven

Meer informatie

Tarieven


Afhankelijk van uw EEG en uw klachten wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Gemiddeld zijn voor een blijvend effect 20-30 behandelingen nodig. De kosten van een rTMS behandeling zijn om deze reden nogal verschillend per persoon. Wij bespreken dit graag nader met u tijdens een kennismakingsgesprek.

Sluiten

Vergoeding

Aanvullend

Meer informatie

Vergoeding


Indien u aanvullend verzekerd bent wordt rTMS voor een gedeelte vergoed wanneer uw zorgverzekeraar een contract heeft met het NFG. Of een behandeling (met of zonder rTMS) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering hangt af van uw verzekeraar. Het is verstandig om dit vooraf na te gaan bij uw verzekeraar. De verschillen tussen verzekeraars zijn groot: van een volledige vergoeding tot geen vergoeding. DSW vergoedt bijvoorbeeld niet.

Sluiten