Last van depressie?

Snelle behandeling met rTMS.

Over Depressie

Bij ruim driekwart van de cliënten met een depressie slaat een behandeling met rTMS aan en nemen de klachten met gemiddeld 70% af.

Depressieklachten nemen af met rTMS

Heeft u last van een depressie? Bij zeven op de tien cliënten met een depressie slaat een behandeling met rTMS aan. Klachten nemen met gemiddeld 70% af. Een behandeling bij rTMS International bestaat uit 25-30 behandelingen. Dit om blijvende positieve resultaten te bewerkstelligen.

De behandeling

Voorafgaand aan een behandeling plannen wij een kennismakingsgesprek met u in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijker beeld te krijgen van uw depressie gerelateerde klachten. rTMS heeft een langdurig effect bij depressie nadat de behandeling is afgelopen. Na een behandeling of tien zijn er vaak al positieve effecten merkbaar. In sommige gevallen zijn er na zes, twaalf maanden of zelfs nog later een aantal opfrissessies nodig om dezelfde (antidepressieve) werking van rTMS te behouden. Benieuwd wat rTMS voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact op voor een eerste kennismaking.

Korte werkwijze

rTMS staat voor repetitieve Transcraniële Magnetische hersenStimulatie (rTMS). Door middel van magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd waardoor de communicatie tussen hersengebieden verbetert en depressie en dwang gerelateerde klachten verdwijnen. De magnetische pulsen zijn afkomstig van een spoel die tijdens de behandeling boven het hoofd wordt geplaatst. Gedurende twintig minuten worden er magnetische pulsen richting de hersenen afgegeven.

Duur

25-40 sessies

Tarieven

Meer informatie

Vergoeding

vanuit de basis of aanvullend