Last van depressie?

Snelle behandeling met rTMS.

Wat is Depressie?

Depressie is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door aanhoudende gevoelens van droefheid, hopeloosheid en gebrek aan belangstelling voor activiteiten die voorheen plezierig waren. Het kan ook lichamelijke symptomen veroorzaken, zoals vermoeidheid, veranderingen in eet- en slaappatronen en concentratieproblemen.

Depressie is een complexe aandoening die door verschillende factoren kan worden veroorzaakt, waaronder genetica, hersenchemie, levensgebeurtenissen en omgevingsfactoren. Het kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, geslacht of achtergrond, en is een van de meest voorkomende psychische aandoeningen wereldwijd.

Depressie kan in ernst variëren van mild tot ernstig en kan worden gediagnosticeerd en behandeld door professionals in de geestelijke gezondheidszorg, zoals psychiaters, psychologen en therapeuten. De behandeling kan bestaan uit therapie, rTMS, medicatie, verandering van levensstijl of een combinatie van deze mogelijkheden. Het is belangrijk om hulp te zoeken als u symptomen van depressie ervaart, omdat het een behandelbare aandoening is en vroegtijdig ingrijpen tot betere resultaten kan leiden. 

Depressieklachten nemen af met rTMS

Heeft u last van een depressie? Bij zes a zesop de tien cliënten met een depressie slaat een behandeling met rTMS aan. Een behandeling bij rTMS International bestaat uit 30-50 behandelingen. Dit om blijvende positieve resultaten te bewerkstelligen.

De behandeling

Voorafgaand aan een behandeling plannen wij een kennismakingsgesprek met u in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijker beeld te krijgen van uw depressie gerelateerde klachten. rTMS heeft een langdurig effect bij depressie nadat de behandeling is afgelopen. Na een behandeling of vijftien zijn er vaak al positieve effecten merkbaar. In sommige gevallen zijn er na zes, twaalf maanden of zelfs nog later een aantal opfrissessies nodig om dezelfde (antidepressieve) werking van rTMS te behouden. Benieuwd wat rTMS voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact op voor een eerste kennismaking.

Korte werkwijze

rTMS staat voor repetitieve Transcraniële Magnetische hersenStimulatie (rTMS). Door middel van magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd waardoor de communicatie tussen hersengebieden verbetert en depressie en dwang gerelateerde klachten verdwijnen. De magnetische pulsen zijn afkomstig van een spoel die tijdens de behandeling boven het hoofd wordt geplaatst. Gedurende twintig minuten worden er magnetische pulsen richting de hersenen afgegeven.

Duur

30-50 sessies

Tarieven

Meer informatie

Vergoeding

vanuit de basis