Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Wat is een EEG?
Een EEG is een methode waarbij door middel van een badmuts elektroden op het hoofd worden geplaatst om zo uw hersenactiviteit in kaart te brengen. Eventuele afwijkingen worden door middel van het EEG opgemerkt. Het EEG wordt dus gebruikt om vast te stellen of u hersenactiviteit vertoont die gevaarlijk zou kunnen zijn om te stimuleren met magnetische hersenstimulatie. Dit is alleen het geval bij eventuele epileptische activiteit. Wanneer het EEG aantoont dat hier sprake van is, moet eerst een neuroloog worden geraadpleegd alvorens met de behandeling kan worden gestart.
Om een goede EEG te maken. wordt er gebruik gemaakt van geleidende gel. Na het EEG wordt zoveel mogelijk gel weggehaald maar een restant zal zichtbaar blijven. Thuis één keer uw haar wassen zorgt ervoor dat alle gel is verdwenen.
Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts?
rTMS international is een private praktijk. U heeft voor een behandeling bij rTMS International daarom geen verwijzing nodig van uw huisarts.
Is er een wachtlijst?
U kunt bij rTMS International altijd binnen één week terecht voor een kennismakingsgesprek. Zodra het EEG is verricht en hieruit geen bijzonderheden blijken, kan worden gestart met de behandeling.
Waarom heb ik niet eerder van rTMS gehoord?
rTMs is een techniek die eind jaren 1990 werd geïntroduceerd als behandeling voor depressie. Sindsdien is wetenschappelijk en klinisch onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Vast is komen te staan dat rTMS een veilige methode is die bij een groot deel van de cliënten bijdraagt aan het verminderen van depressie en/of dwang gerelateerde klachten. Verschillende publicaties laten zien dat cliënten met de diagnose “therapieresistent” positief reageerden op behandeling met rTMS. rTMS is sinds 2008 goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) en sinds 2017 vergoeden een aantal Nederlandse zorgverzekeraars de behandeling onder de aanvullende verzekering.
Doet een rTMS behandeling pijn?
Een behandeling met rTMS doet geen pijn en heeft weinig tot geen bijwerkingen. U neemt plaats in een gemakkelijke stoel waarna de spoel die de magnetische pulsen afgeeft boven uw hoofd wordt geplaatst. Door de magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd en nemen uw depressie en/of dwang gerelateerde klachten af. Een behandeling met rTMS kan lichte spanningshoofdpijn veroorzaken na afloop van de behandeling. Deze gaat vanzelf weer over.
Is rTMS veilig?
rTMS is een veilige en wetenschappelijk onderbouwde behandeling voor depressie en dwang. De behandeling wordt kort en intensief toegepast en aangevuld met cognitieve gedragstherapie voor het beste resultaat. Gedurende twintig minuten worden er magnetische pulsen richting de hersenen afgegeven en bent u in gesprek met een van onze behandelaars. De pulsen zorgen ervoor dat bepaalde delen van de hersenen worden gestimuleerd of gedempt. Hierdoor zal de communicatie tussen verschillende hersengebieden verbeteren en nemen de bijbehorende depressieve klachten af. RTMS zal nooit voor schade aan uw brein zorgen. De FDA in de VS heeft rTMS als een veilige therapie beoordeeld.
Wat kost een rTMS behandeling?
Gemiddeld zijn voor een blijvend effect 20 a 30 rTMS-behandelingen nodig. De kosten van een rTMS behandeling zijn om deze reden nogal verschillend. Wanneer u bij een andere instelling / psycholoog gesprekstherapie volgt, zullen de kosten bijvoorbeeld lager zijn.
De kosten van een intake zijn eenmalig €95. Wanneer u begint met de behandeling, komen de kosten van de intake te vervallen. De kosten van het EEG zijn eenmalig tussen de 125 en 200 euro.
Graag plannen wij een kennismakingsgesprek met u zodat we een behandeling op maat voor u kunnen maken.
Wordt rTMS vergoed?
Indien u aanvullend verzekerd bent wordt rTMS voor een gedeelte vergoed wanneer uw zorgverzekeraar een contract heeft met het NFG. Of een behandeling (met of zonder rTMS) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering hangt af van uw verzekeraar. Het is verstandig om dit vooraf na te gaan bij uw verzekeraar. De verschillen tussen verzekeraars zijn groot: van een volledige vergoeding tot geen vergoeding.
Ik gebruik medicatie, kan ik dan starten met rTMS?
Wanneer uw medicatie gebruikt voor uw depressie en/of dwangstoornis kan de behandeling met rTMS worden toegepast en medicatie eventueel worden afgebouwd. Op basis van uw persoonlijke situatie en behandelplan zal dit nader worden bekeken. Dit gaat in overleg, indien gewenst, met uw voorschrijvend arts.
Ik ben minderjarig, kom ik in aanmerking voor een rTMS behandeling?
Behandeling met rTMS kan onder bepaalde voorwaarden bij minderjarigen worden toegepast. Voor meer informatie kunt u bellen naar 010 206 7500 of mailen naar info@rtms-international.com