Over rTMS International

rTMS specialisten met oog voor u.

Over rTMS International

RTMS International is 10 jaar gelden opgericht. Inmiddels zijn er meer dan 20.000 behandelingen gegeven bij meer dan 1000 mensen. Onze jarenlange ervaring met de positieve resultaten van rTMS zorgt ervoor dat we ook bij instellingen als GGZ Delfland worden ingezet. Op deze manier kan onze ambitie, rTMS voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken, verder mogelijk gemaakt worden.

Over rTMS International

Bij rTMS international werken enkel psychologen en psychiaters. Hiervoor is gekozen omdat wij naast de rTMS ook gesprekstherapie geven. Een depressie en/of dwangstoornis is een chemische disbalans die in de hersenen is ontstaan. Dat wil zeggen: bepaalde gebieden werken niet goed (meer) samen. Door middel van rTMS beïnvloeden wij de wijze waarop deze hersengebieden samenwerken met positieve resultaten tot gevolg. De combinatie van rTMS en gesprekstherapie helpt veel mensen van een (langdurige) depressie of dwangstoornis af. Dit is inmiddels veelvuldig door dubbelblind placebo-gecontroleerd onderzoek uitgewezen.

Bij ruim 65% van de cliënten met een depressie en 60% van de cliënten met een dwangstoornis slaat een behandeling met rTMS aan. Klachten nemen met gemiddeld 70% af bij een depressie en met 60% in geval van een dwangstoornis. Een behandeling met rTMS heeft nauwelijks bijwerkingen, in enkele gevallen betreft dit lichte spanningshoofdpijn.

Alternatief voor ECT en medicatie

Alle vormen van neuromodulatie werken door elektrische stroom te gebruiken om specifieke delen van de hersenen te activeren of te deactiveren. De meest bekende is elektroconvulsietherapie of ECT. Dit staat ook wel bekend als electroshocktherapie. RTMS werkt op een heel andere manier dan ECT. RTMS werkt met een gegenereerd elektromagnetisch veld in plaats van elektrische gelijkstroom. Bovendien levert rTMS een gerichte dosis energie aan specifieke delen van de hersenen in plaats van de hersenen vrijwel in z’n geheel te beïnvloeden, zoals ECT. Deze aanpak vermindert de risico’s op ongewenste bijwerkingen aanzienlijk.
rTMS kan ook een alternatief zijn voor medicatie of kan rTMS ondersteunend zijn bij de afbouw van medicatie.

Veelgestelde vragen over rTMS

Wanneer er sprake is van een therapie resistente depressie en u voor volledige vergoeding in aanmerking wilt komen, dan is er een verwijzing van de huisarts of psychiater nodig. Hierin moet staan dat er sprake is van een therapie resistente depressie (twee behandelingen hebben niet geholpen) en dat rTMS bij rTMS International geïndiceerd is. Voor de behandeling van dwangklachten is er geen verwijzing nodig. Wanneer u liever anoniem behandeld wilt worden, zonder dat de huisarts of zorgverzekeraars afweten van uw klachten, dan is er uiteraard ook geen verwijzing nodig.

U kunt bij rTMS International altijd snel terecht voor een intakegesprek en behandeling. Op de homepage kunt u per vestiging zien hoe lang de wachtlijst is. 

rTMS is een techniek die eind jaren 1990 werd geïntroduceerd als behandeling voor depressie. Sindsdien is wetenschappelijk en klinisch onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Vast is komen te staan dat rTMS een veilige methode is die bij een groot deel van de cliënten bijdraagt aan het verminderen van depressie en/of dwang gerelateerde klachten. Verschillende publicaties laten zien dat cliënten met de diagnose “therapieresistent” positief reageerden op behandeling met rTMS. rTMS is sinds 2008 goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration).

Een behandeling met rTMS doet geen pijn en heeft weinig tot geen bijwerkingen. U neemt plaats in een gemakkelijke stoel of behandeltafel waarna de spoel die de magnetische pulsen afgeeft boven uw hoofd wordt geplaatst. Door de magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd en nemen uw depressie en/of dwang gerelateerde klachten af. Een behandeling met rTMS kan lichte spanningshoofdpijn veroorzaken na afloop van de behandeling. Deze gaat vanzelf weer over.

Onze behandelaars

Ons team stelt zich graag aan u voor.

Bram Wernsen

Bram Wernsen, MSC

Bram Wernsen is de oprichter en initiatiefnemer van rTMS International. Als afgestudeerd ontwikkelingspsycholoog (2009) aan de Universiteit van Utrecht begon hij zijn carrière bij verschillende klinieken waar hij ook zijn opleidingstraject tot rTMS specialist begon. In 2014 startte hij zijn eigen praktijk gespecialiseerd in rTMS behandelingen voor depressie en dwang in Rotterdam. Deze praktijk is nu uitgegroeid tot rTMS International vanwege alle mensen die over heel de wereld naar Nederland toe komen. Bram zijn doelstelling is om zoveel mogelijk mensen, waarvoor rTMS een geschikte behandeling is, te helpen door middel van rTMS. Bram heeft een vrouw en twee zoontjes en is woonachtig nabij Leiden.

rTMS-Utrecht-Marjolein-Aarts-370x200

Marjolein Aarts, MSC

Marjolein is afgestudeerd in de richting neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studie groeide de interesse naar de werking van het brein en de invloed daarvan op de cognities, emoties en het gedrag van mensen. Ze heeft ervaring opgedaan binnen een academisch ziekenhuis met de diagnostiek en behandeling van cliënten met onder andere depressie, angst en dwangstoornis. Daarnaast heeft ze een interne training gevolgd over rTMS zodat ze op een veilige en verantwoorde manier mensen kan helpen door middel van rTMS. Ze vindt het van belang om een vertrouwde omgeving te creëren en een persoonlijke aanpak te hanteren tijdens de behandelingen. Marjolein is werkzaam op de locatie in de Bilt.

rTMS-Caressa-Bons-scaled-e1608889754286-370x200

Caressa Bons

‘Ik ben Caressa Bons, psychologe en ondernemer. Na mijn studie psychologie heb ik langere tijd gewerkt en veel ervaring opgedaan in de specialistische GGZ in Nederland. Vervolgens heb ik deze opgedane kennis en ervaring in kunnen zetten op verschillende opdrachten in Londen. Hier kwam ik voor het eerst met de techniek rTMS in aanraking. Na 2 jaar in Londen te hebben gewoond ben ik weer terug gekomen naar Nederland. Die eerste kennismaking met rTMS en voornamelijk de resultaten hiervan hadden zodanig mijn interesse gewekt dat ik mij hier verder in wilde verdiepen. Zo ben ik bij rTMS international gekomen. Hier tracht ik een vertrouwelijke omgeving te creëren, waar mensen de ruimte en acceptatie vinden om hun uitdagingen te delen en waar mogelijk aan te gaan.’

Christel

Christel Herben, MSC

Mijn naam is Christel Herben, ik ben sinds begin 2020 als psychiater verbonden aan rTMS International. Ik heb mijn studie geneeskunde in Antwerpen gevolgd en daarna in Amsterdam gespecialiseerd tot psychiater. Naast mijn werk als consulent hier, ben ik werkzaam in de ouderenpsychiatrie in Schiedam en geef ECT in Delft. Ik wil me graag inzetten om meer mensen de mogelijkheid te geven rTMS te kunnen krijgen bij depressie of angstklachten.

20230615 - DSC_1817

Jamie Euser, MSc

Ik ben Jamie, ik ben afgestudeerd als basis psychologe aan de universiteit van Leiden. Sinds 2018 ben ik werkzaam in de GGZ. De afgelopen jaren ben ik druk bezig geweest met het volgen van opleidingen  (Cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment therapie, rTMS masterclass ) om mijn kennis te vergroten en mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen. Naast mijn werk bij rTMS werk ik als psychologe bij verschillende huisartsenpraktijken. Hier kom ik veel mensen tegen die ‘uitbehandeld’ zijn. Wanneer therapie en/of medicatie niet meer aanslaan kan er niets meer voor ze worden gedaan, dit was erg frustrerend om te zien. Nu kan ik deze mensen toch nog een goede kans geven op herstel door ze verder te behandelen met rTMS. Hier haal ik veel energie uit!

Hannah

Hannah Costache MSc.

Ik ben Hannah, afgestudeerd in Klinische Psychologie (Leiden). Ik werk sinds 2019 in de GGZ waarin ik volwassen patiënten behandel met complexe psychische aandoeningen. Ik hanteer een eclectische therapeutische benadering, waarbij ik technieken combineer die gebaseerd zijn op de “new wave” psychotherapiebehandelingen, zoals Mindfulness-Based Cognitive Therapy, Positive Psychology en Solution Focused Therapy. Ik geloof dat welvaart in de geestelijke gezondheid niet alleen wordt verkregen door het verminderen of elimineren van klachten, maar ook door het opbouwen van sterke punten op de lange termijn en positieve levenservaringen die het bloeien bevorderen.

Estelle Guerin

Werkzaam sinds 2021 in Breda

Isabelle Veth

Werkzaam sinds 2020 in Rotterdam

Locaties

RTMS International is gevestigd op zes locaties

Al onze locaties zijn goed bereikbaar met OV en er is parkeergelegenheid voor de deur.

Rotterdam

RTMS Rotterdam
‘s-Gravendijkwal 66
3014 EG Rotterdam

> Klik hier voor een Routebeschrijving

maandag 09:00 – 18:00
dinsdag 09:00 – 18:00
woensdag 09:00 – 18:00
donderdag 09:00 – 18:00
vrijdag 09:00 – 18:00
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten

Tel: +31850870572 (alleen om terugbelafspraak te maken)

E-mail: info@rtms-international.com

Intake 4 weken
behandeling 2 weken later

Utrecht

maandag 09:00 – 18:30
dinsdag 10:30 – 18:30
woensdag 09:00 – 18:30
donderdag 09:00 – 18:00
vrijdag 09:00 – 18:30
zaterdag 10:30 – 16:00
zondag Gesloten

Tel: +31850870572 (alleen om terugbelafspraak te maken)

E-mail: info@rtms-international.com

Tel / whatsapp voor cliënten de Bilt: 0639544423

Intake 4 weken
behandeling 2 weken later

Haarlem

Haarlem
Wilhelminastraat 53 
2011 VL Haarlem

> Klik hier voor een Routebeschrijving

maandag 09:00 – 18:30
dinsdag 09:00 – 18:30
woensdag 09:00 – 18:30
donderdag 09:00 – 18:30
vrijdag 09:00 – 18:30
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten

Tel: +31850870572 (alleen om terugbelafspraak te maken)

E-mail: info@rtms-international.com

Intake 2 weken
behandeling 2 weken later

Breda

Breda
Smederijstraat 2
4814 DB Breda

> Klik hier voor een Routebeschrijving

maandag 10:00 – 17:30
dinsdag Gesloten
woensdag 10:00 – 17:30
donderdag Gesloten
vrijdag 10:00 – 17:30
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten

Tel: +31850870572

E-mail: info@rtms-international.com

Intake 1 week
behandeling 1 week later

Zwolle

maandag 10:00 – 17:30
dinsdag Gesloten
woensdag 10:00 – 17:30
donderdag Gesloten
vrijdag 10:00 – 17:30
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten

Tel: +31850870572

E-mail: info@rtms-international.com

Intake 1 week
behandeling 1 week later

Leiden

Leiden
Wilhelminapark 10
2342 AG Oegstgeest

> Klik hier voor een Routebeschrijving

Vanaf 1 november geopend.

Tel: +31850870572

E-mail: info@rtms-international.com

Vanaf 1 november geopend.