RTMS-behandeling

een effectieve behandeling voor depressie en dwangstoornis.

rTMS-behandeling voor depressie

Een rTMS-behandeling is effectief voor mensen met een depressie. U krijgt een behandeling op maat, waarbij uw persoonlijke situatie wordt meegenomen.

Een rTMS-behandeling wordt uitgevoerd volgens vast richtlijnen en wetenschappelijk onderbouwde protocollen. Aan de hand van uw persoonlijke situatie en klachten stellen wij een persoonlijk behandelplan voor u op. Na 10 sessies wordt er geëvalueerd en indien nodig wordt het behandelplan gewijzigd. Bij ruim 70% van de cliënten met een depressie nemen de klachten met gemiddeld 75% af. In combinatie met cognitieve gedragstherapie zijn vaak 20-30 rTMS-behandelingen voldoende om langdurige en vaak ook permanente positieve resultaten te behalen.

Benieuwd wat rTMS voor u kan betekenen? Wij verwelkomen u graag in een van onze praktijken voor een kennismakingsgesprek.

rTMS-behandeling voor dwangstoornis

Een rTMS-behandeling is gericht op het verbeteren van de balans in de hersenen waardoor dwang gerelateerde klachten verminderen of verdwijnen.

Door middel van magnetische pulsen, afkomstig van een spoel die gedurende twintig minuten op uw hoofd wordt geplaatst, worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd. In combinatie met gesprekken zijn vaak 20-30 behandelingen voldoende om positieve resultaten te behalen. Wij adviseren altijd om minimaal twee à drie behandelingen per week in te ondergaan. Bij ruim 60% van de cliënten met een dwangstoornis slaat een behandeling met rTMS aan. Klachten nemen gemiddeld zo’n 60% af bij mensen met een dwangstoornis. Een behandeling met rTMS geeft nauwelijks bijwerkingen. Alleen lichte spanningshoofdpijn komt bij sommige mensen voor.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Laat hier uw gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken met ons

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een intakeafspraak of om meer informatie op te vragen.