Depressie

rTMS is een effectieve behandeling voor mensen met een depressie. U krijgt een behandeling op maat, waarbij uw persoonlijke situatie wordt meegenomen.

Een behandeling met rTMS wordt uitgevoerd volgens vast richtlijnen en wetenschappelijk onderbouwde protocollen. Aan de hand van uw persoonlijke situatie en klachten en deze richtlijnen stellen wij een persoonlijk behandelplan voor u op. Bij ruim driekwart van de cliënten met een depressie nemen de klachten met gemiddeld 75% af. In combinatie met cognitieve gedragstherapie zijn vaak 20-30 behandelingen voldoende om positieve resultaten te behalen.

Benieuwd wat rTMS voor u kan betekenen? Wij verwelkomen u graag in een van onze centra voor een kennismakingsgesprek.

Behandeling van depressie

Dwangstoornis

rTMS is gericht op het verbeteren van de balans in de hersenen waardoor dwang gerelateerde klachten verminderen of verdwijnen.

Door middel van magnetische pulsen afkomstig van een spoel die gedurende twintig minuten boven uw hoofd wordt geplaatst worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd. In combinatie met cognitieve gedragstherapie zijn vaak 20-30 behandelingen voldoende om positieve resultaten te behalen. Wij adviseren altijd om minimaal twee à drie behandelingen per week in te plannen. Bij ruim 60% van de cliënten met een dwangstoornis slaat een behandeling met rTMS aan. Klachten nemen met gemiddeld 60% in geval van een dwangstoornis. Een behandeling met rTMS heeft nauwelijks bijwerkingen, in enkele gevallen betreft dit lichte spanningshoofdpijn.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Behandeling van dwangstoornis

Aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een nadere kennismaking.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij zijn aangesloten bij…