Na bijna drie jaar depressief te zijn geweest en therapieën gevolgd te hebben binnen de reguliere GGZ zonder gewenst resultaat had ik daar geen vertrouwen meer in. Ik ben op zoek gegaan naar alternatieve geneeswijzen en kwam in aanraking met rTMS. De rTMS behandeling klonk voor mij erg logisch en hoopvol.

Ik kwam in contact met Bram Wernsen en kon al snel op intake komen. We hebben toen een fijn gesprek gehad en ik had er alle vertrouwen in. Binnen een week kon ik terecht voor een EEG en de week erna konden de behandelingen beginnen. We zijn begonnen met het invullen van een vragenlijst waar ik 43 (van de 63) op scoorde. Ik kwam 3 keer per week bij Bram en ik heb Bram zijn werkwijze als prettig ervaren. De behandeling zelf viel me ook mee, de schokjes zijn in het begin even irritant maar daar wen je al vrij snel aan.

Qua bijwerkingen heb ik 3 x wat lichte hoofdpijn gehad, meer niet. Bram is een begripvol en fijn persoon om mee te praten. Na 10 behandelingen was mijn score ´gezakt´ (wat goed nieuws is) naar 25. Na weer 10 behandelingen stond ik op 20. Deze week heb ik mijn laatste behandeling gehad en scoorde ik slechts 14 op de score lijst! RTMS heeft er bij mij voor gezorgd dat ik minder pieker, meer rust heb, meer zin in het leven heb en bijna geen depressieve klachten meer heb. Dit had ik 2 maanden geleden alleen maar kunnen dromen!

Tijdens de behandeling heb ik ook mijn medicatie afgebouwd naar nul en is rTMS daar zeker een goed vangnet bij geweest.

5/5

Man van 30 jaar met depressieve klachten