Behandellocaties rTMS

Hulp bij u in de buurt

Behandellocaties rTMS International

Bij ons kunt u rekenen op professionele en comfortabele behandellocaties die zijn ontworpen met uw welzijn in gedachten. Onze ruimtes zijn zorgvuldig ingericht om een ontspannen sfeer te creëren, zodat u zich op uw gemak voelt tijdens uw behandelingen. We begrijpen dat de omgeving waarin u behandeld wordt van invloed kan zijn op uw ervaring, en daarom streven we naar een warme en gastvrije atmosfeer. De behandellocaties rTMS International zijn goed bereikbaar en beschikken over de benodigde faciliteiten om u de beste zorg te bieden. Wij zorgen ervoor dat elke afspraak efficiënt en aangenaam verloopt. We zijn er om u te ondersteunen op uw weg naar herstel, en dat begint in een omgeving waar u zich veilig en vertrouwd voelt.

 

Uw herstel begint in de juiste omgeving

De omgeving waarin u behandeld wordt, speelt een cruciale rol in uw herstelproces. Een comfortabele en uitnodigende setting kan een groot verschil maken in hoe u zich tijdens uw behandelingen voelt. Daarom hebben we zorgvuldig meerdere behandellocaties geselecteerd, allemaal gericht op uw welzijn en comfort. Onze behandellocaties zijn strategisch gelegen, zodat u altijd dichtbij huis de ondersteuning kunt vinden die u nodig heeft. Dit maakt het eenvoudiger om uw afspraken te combineren met uw dagelijkse routine, zodat u zich kunt concentreren op wat er echt toe doet: uw gezondheid en welzijn.

Elke ruimte is ontworpen met een warme en uitnodigende sfeer, waardoor u zich meteen op uw gemak voelt. De professionele inrichting en de rustgevende ambiance dragen bij aan een positieve ervaring, zodat u zich vrij voelt om uw gedachten en gevoelens te delen. Ons team staat klaar om u te ondersteunen in een omgeving die uitnodigt tot openhartigheid en vertrouwen.

 

Onze persoonlijke aanpak

Iedereen is uniek, en dat geldt ook voor de mentale uitdagingen waarmee u te maken heeft. Bij ons is het essentieel dat we niet alleen naar de symptomen kijken, maar ook naar de persoon achter de klachten. Of u nu worstelt met een (therapieresistente) depressie, dwangstoornissen of beide, wij geloven dat uw behandelplan volledig afgestemd moet zijn op uw specifieke behoeften en omstandigheden. Met onze integrale aanpak combineren we rTMS met gesprekstherapie. Deze combinatie zorgt ervoor dat u zowel fysiek als emotioneel de ondersteuning ontvangt die u verdient.

Wij zijn er om u te helpen de weg naar herstel te vinden, en we doen dat met de grootste zorg en aandacht voor uw persoonlijke verhaal. Samen creëren we een behandeltraject dat niet alleen gericht is op symptomen, maar ook op uw totale welzijn.

 

Behandellocaties rTMS International

Met 6 behandellocaties verspreid over heel Nederland, heeft u altijd een plek in de buurt voor hulp. Elk van onze locaties biedt dezelfde hoogwaardige zorg en aandacht. Onze locaties zijn goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Met voldoende parkeergelegenheid en openbaar vervoer dichtbij hoeft u zich geen zorgen te maken over uw reis naar ons toe. Dit maakt het voor u gemakkelijk om de eerste stap naar herstel te zetten, waar u ook bent. Klik op een locatie om meer te leren over hoe we u kunnen ondersteunen op weg naar herstel.

 

Openingstijden

We begrijpen dat het maken van tijd voor uw gezondheid soms een uitdaging kan zijn. Kijk daarom goed naar de openingstijden, want deze kunnen per locatie verschillen.  Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze behandellocaties? Neem gerust contact met ons op! Ons team staat klaar om u te helpen en te begeleiden op uw weg naar herstel.

Wanneer er sprake is van een therapie resistente depressie en u voor volledige vergoeding in aanmerking wilt komen, dan is er een verwijzing van de huisarts of psychiater nodig. Hierin moet staan dat er sprake is van een therapie resistente depressie (twee behandelingen hebben niet geholpen) en dat rTMS bij rTMS International geïndiceerd is. Wanneer u liever anoniem behandeld wilt worden, zonder dat de huisarts of zorgverzekeraars afweten van uw klachten, dan is er uiteraard ook geen verwijzing nodig.

U kunt bij rTMS International altijd snel terecht voor een intakegesprek en behandeling. Op de homepage kunt u per vestiging zien hoe lang de wachtlijst is. 

rTMS is een techniek die eind jaren 1990 werd geïntroduceerd als behandeling voor depressie. Sindsdien is wetenschappelijk en klinisch onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Vast is komen te staan dat rTMS een veilige methode is die bij een groot deel van de cliënten bijdraagt aan het verminderen van depressie en/of dwang gerelateerde klachten. Verschillende publicaties laten zien dat cliënten met de diagnose “therapieresistent” positief reageerden op behandeling met rTMS. rTMS is sinds 2008 goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration).

Een behandeling met rTMS doet geen pijn en heeft weinig tot geen bijwerkingen. U neemt plaats in een gemakkelijke stoel of behandeltafel waarna de spoel die de magnetische pulsen afgeeft boven uw hoofd wordt geplaatst. Door de magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd en nemen uw depressie en/of dwang gerelateerde klachten af. Een behandeling met rTMS kan lichte spanningshoofdpijn veroorzaken na afloop van de behandeling. Deze gaat vanzelf weer over.