Antidepressant Side Effects

In Nederland gebruiken ongeveer 1 miljoen mensen antidepressiva. Echter, de inname van het medicijn kent vervelende bijwerkingen op zowel de korte als lange termijn. rTMS therapie werkt gericht op de depressie en kent gelukkig geen neveneffecten.

Behandeling met antidepressiva

Er zijn verschillende merken antidepressiva verkrijgbaar op de markt. Helaas duurt het ongeveer 4 -6 weken voordat u weet welk merk bij u aanslaat. Het kan zomaar zijn dat de antidepressiva niet werken. Daar komt u na een aantal weken dan pas achter.

rTMS werkt doelgericht en werkt voor iedereen op vrijwel dezelfde manier. Bij ruim driekwart van de cliënten met een depressie, nemen de klachten voor 75 procent af. Na 10 behandelingen merkt u al verschil. Na 20 – 30 behandelingen zijn de klachten voor het grootste gedeelte verdwenen.

De bijwerkingen van antidepressiva

De bijwerkingen van antidepressiva zijn niet bepaald licht te noemen. Zo kunt u bijvoorbeeld last krijgen van:

  • angsten
  • hartkloppingen of -problemen
  • zweten
  • verlaagd libido
  • misselijk gevoel
  • obstipatie
  • stijve spieren
  • onrustige benen

De bijwerkingen verschillen per medicijn. Het is niet bekend of en wanneer u last krijgt. Met rTMS therapie ervaart u deze vervelende effecten niet. De enige mogelijkheid is dat u direct na de behandeling slechts een lichte hoofdpijn ervaart. Deze hoofdpijn is al na 24 – 48 uur verdwenen.

Waarom kiezen voor TMS therapie ten opzichte van antidepressiva?

Als u last heeft van depressie en al eerder antidepressiva heeft gebruikt, heeft u waarschijnlijk de bijwerkingen daarvan ervaren. De neveneffecten van rTMS zijn te verwaarlozen vergeleken met medicijnen. Bovendien weet u pas na 4 – 6 weken of de antidepressiva aanslaat. In hetzelfde tijdsbestek kunnen de depressieve of dwangmatige klachten aanzienlijk verminderen.

Neem vooral contact met ons op als u uw depressie liever zonder medicijnen te lijf gaat. Boek vandaag nog uw intakegesprek en om meer te weten over uw behandelplan op maat.