Obsessief gedrag

Obsessief gedrag

Een obsessief compulsieve stoornis wordt ook wel obsessief gedrag genoemd. rTMS cliënten die dit gedrag vertonen, moeten van zichzelf dwanghandelingen doen. De angst is dat zij consequenties ervaren als ze geen opvolging geven aan de dwanggedachten. Ongeveer 1 tot 4 procent van de Nederlanders lijdt onder deze stoornis.

Wat is obsessief gedrag?

De mensen die aan obsessief gedrag lijden, horen regelmatig of soms zelfs dagelijks stemmen in hun hoofd. Deze vertellen hen dat ze bepaalde opdrachten moeten uitvoeren. Denk hierbij aan het herhaaldelijk controleren van de sloten van de auto of woning. Ook het overmatig schoonmaken valt onder obsessief gedrag. Hetzelfde geldt voor het verzamelen van spullen of excessief sporten om aan een fysiek ideaalbeeld te voldoen.

Obsessief gedrag komt voort uit een angst die de cliënt maar niet kan loslaten. Uiteindelijk gaat de angst een eigen leven leiden in het hoofd. De dwanggedachten nemen mentaal zoveel van de cliënt in beslag, dat de uitvoering van de dwanghandelingen onvermijdelijk is. Het obsessief gedrag kan zelfs zo erg worden, dat een normaal dagelijks bestaan niet meer haalbaar is. rTMS therapie biedt weer perspectief op een leven voor het obsessieve gedrag.

Obsessief gedrag stoppen met rTMS

rTMS is een uitstekende methode om de klachten van een ocs stoornis, ofwel obsessief gedrag, tegen te gaan. Na een uitgebreide intake gaan we samen met de cliënt een behandelplan op maat aan. Het is gebruikelijk dat er 20 tot 30 behandelingen nodig zijn om de ocs symptomen te verlichten. Dit proces duurt een aantal maanden om de positieve en blijvende effecten te bewerkstelligen.

Wilt u ook eens en voor altijd af van het obsessief gedrag. rTMS kan zeker een oplossing voor u zijn. Neem met ons contact op via de mail of telefoon om uw intakegesprek te plannen. Wij stellen dan uw persoonlijke behandelplan op, zodat u precies weet waar u aan toe bent voor de komende maanden.

Veelgestelde vragen over rTMS

Wanneer er sprake is van een therapie resistente depressie en u voor volledige vergoeding in aanmerking wilt komen, dan is er een verwijzing van de huisarts of psychiater nodig. Hierin moet staan dat er sprake is van een therapie resistente depressie (twee behandelingen hebben niet geholpen) en dat rTMS bij rTMS International geïndiceerd is. Voor de behandeling van dwangklachten is er geen verwijzing nodig. Wanneer u liever anoniem behandeld wilt worden, zonder dat de huisarts of zorgverzekeraars afweten van uw klachten, dan is er uiteraard ook geen verwijzing nodig.

U kunt bij rTMS International altijd snel terecht voor een intakegesprek en behandeling. Op de homepage kunt u per vestiging zien hoe lang de wachtlijst is. 

rTMS is een techniek die eind jaren 1990 werd geïntroduceerd als behandeling voor depressie. Sindsdien is wetenschappelijk en klinisch onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Vast is komen te staan dat rTMS een veilige methode is die bij een groot deel van de cliënten bijdraagt aan het verminderen van depressie en/of dwang gerelateerde klachten. Verschillende publicaties laten zien dat cliënten met de diagnose “therapieresistent” positief reageerden op behandeling met rTMS. rTMS is sinds 2008 goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration).

Een behandeling met rTMS doet geen pijn en heeft weinig tot geen bijwerkingen. U neemt plaats in een gemakkelijke stoel of behandeltafel waarna de spoel die de magnetische pulsen afgeeft boven uw hoofd wordt geplaatst. Door de magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd en nemen uw depressie en/of dwang gerelateerde klachten af. Een behandeling met rTMS kan lichte spanningshoofdpijn veroorzaken na afloop van de behandeling. Deze gaat vanzelf weer over.

Wat kunnen wij behandelen?

Een leven zonder depressie of dwang met repetitieve Transcraniële Magnetische Stimulatie..

Depressie

Pijn- en medicatievrije behandeling
bij depressie met rTMS.

Dwangstoornis

Effectieve behandeling bij dwang
gerelateerde klachten met rTMS.

Aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een intakeafspraak of om meer informatie op te vragen.