Obsessief gedrag

Een obsessief compulsieve stoornis wordt ook wel obsessief gedrag genoemd. rTMS cliënten die dit gedrag vertonen, moeten van zichzelf dwanghandelingen doen. De angst is dat zij consequenties ervaren als ze geen opvolging geven aan de dwanggedachten. Ongeveer 1 tot 4 procent van de Nederlanders lijdt onder deze stoornis.

Wat is obsessief gedrag?

De mensen die aan obsessief gedrag lijden, horen regelmatig of soms zelfs dagelijks stemmen in hun hoofd. Deze vertellen hen dat ze bepaalde opdrachten moeten uitvoeren. Denk hierbij aan het herhaaldelijk controleren van de sloten van de auto of woning. Ook het overmatig schoonmaken valt onder obsessief gedrag. Hetzelfde geldt voor het verzamelen van spullen of excessief sporten om aan een fysiek ideaalbeeld te voldoen.

Obsessief gedrag komt voort uit een angst die de cliënt maar niet kan loslaten. Uiteindelijk gaat de angst een eigen leven leiden in het hoofd. De dwanggedachten nemen mentaal zoveel van de cliënt in beslag, dat de uitvoering van de dwanghandelingen onvermijdelijk is. Het obsessief gedrag kan zelfs zo erg worden, dat een normaal dagelijks bestaan niet meer haalbaar is. rTMS therapie biedt weer perspectief op een leven voor het obsessieve gedrag.

Obsessief gedrag stoppen met rTMS

rTMS is een uitstekende methode om de klachten van een ocs stoornis, ofwel obsessief gedrag, tegen te gaan. Na een uitgebreide intake gaan we samen met de cliënt een behandelplan op maat aan. Het is gebruikelijk dat er 20 tot 30 behandelingen nodig zijn om de ocs symptomen te verlichten. Dit proces duurt een aantal maanden om de positieve en blijvende effecten te bewerkstelligen.

Wilt u ook eens en voor altijd af van het obsessief gedrag. rTMS kan zeker een oplossing voor u zijn. Neem met ons contact op via de mail of telefoon om uw intakegesprek te plannen. Wij stellen dan uw persoonlijke behandelplan op, zodat u precies weet waar u aan toe bent voor de komende maanden.