Over rTMS International

rTMS International is opgericht vanuit onze jarenlange ervaring met de positieve resultaten van rTMS en onze ambitie dit voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. 

Een depressie en/of dwangstoornis is een chemische disbalans die in de hersenen is ontstaan. Dat wil zeggen: bepaalde gebieden werken niet goed (meer) samen. Door middel van rTMS beïnvloeden wij de wijze waarop deze hersengebieden samenwerken met positieve resultaten tot gevolg.

Bij ruim driekwart van de cliënten met een depressie en 60% van de cliënten met een dwangstoornis slaat een behandeling met rTMS aan. Klachten nemen met gemiddeld 75% af bij een depressie en met 60% in geval van een dwangstoornis. Een behandeling met rTMS heeft nauwelijks bijwerkingen, in enkele gevallen betreft dit lichte spanningshoofdpijn.

Behandelingen

Veelgestelde vragen

Wat is een EEG?
Een EEG is een methode waarbij door middel van een badmuts elektroden op het hoofd worden geplaatst om zo uw hersenactiviteit in kaart te brengen. Eventuele afwijkingen worden door middel van het EEG opgemerkt. Het EEG wordt dus gebruikt om vast te stellen of u hersenactiviteit vertoont die gevaarlijk zou kunnen zijn om te stimuleren met magnetische hersenstimulatie. Dit is alleen het geval bij eventuele epileptische activiteit. Wanneer het EEG aantoont dat hier sprake van is, moet eerst een neuroloog worden geraadpleegd alvorens met de behandeling kan worden gestart.
Om een goede EEG te maken. wordt er gebruik gemaakt van geleidende gel. Na het EEG wordt zoveel mogelijk gel weggehaald maar een restant zal zichtbaar blijven. Thuis één keer uw haar wassen zorgt ervoor dat alle gel is verdwenen.
Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts?
rTMS international is een private praktijk. U heeft voor een behandeling bij rTMS International daarom geen verwijzing nodig van uw huisarts.
Is er een wachtlijst?
U kunt bij rTMS International altijd binnen één week terecht voor een kennismakingsgesprek. Zodra het EEG is verricht en hieruit geen bijzonderheden blijken, kan worden gestart met de behandeling.
Waarom heb ik niet eerder van rTMS gehoord?
rTMs is een techniek die eind jaren 1990 werd geïntroduceerd als behandeling voor depressie. Sindsdien is wetenschappelijk en klinisch onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Vast is komen te staan dat rTMS een veilige methode is die bij een groot deel van de cliënten bijdraagt aan het verminderen van depressie en/of dwang gerelateerde klachten. Verschillende publicaties laten zien dat cliënten met de diagnose “therapieresistent” positief reageerden op behandeling met rTMS. rTMS is sinds 2008 goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) en sinds 2017 vergoeden een aantal Nederlandse zorgverzekeraars de behandeling onder de aanvullende verzekering.
Doet een rTMS behandeling pijn?
Een behandeling met rTMS doet geen pijn en heeft weinig tot geen bijwerkingen. U neemt plaats in een gemakkelijke stoel waarna de spoel die de magnetische pulsen afgeeft boven uw hoofd wordt geplaatst. Door de magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd en nemen uw depressie en/of dwang gerelateerde klachten af. Een behandeling met rTMS kan lichte spanningshoofdpijn veroorzaken na afloop van de behandeling. Deze gaat vanzelf weer over.
Bekijk meer vragen

Onze behandelaars

Onze rTMS specialisten stellen zich graag aan u voor.

Bram Wernsen

Bram Wernsen, MSc

Bram is de oprichter en initiatiefnemer van rTMS International. Als afgestudeerd ontwikkelingspsycholoog (2009) aan de Universiteit van Utrecht begon hij zijn carrière bij verschillende klinieken waar hij ook zijn opleidingstraject tot rTMS specialist begon. In 2014 startte hij zijn eigen praktijk gespecialiseerd in rTMS behandelingen voor depressie en dwang in Rotterdam. Deze praktijk is nu uitgegroeid tot rTMS International. Bram zijn doelstelling is om zoveel mogelijk mensen te helpen door middel van rTMS. Bram heeft een vrouw en een zoontje en is woonachtig in Voorschoten.

Petra van Assen

Petra van Assen, MSc

Petra is afgestudeerd in de klinische psychologie (2007) aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie heeft zij op verschillende werkplekken ervaring opgedaan, onder andere in de jeugdzorg en de arbodienstverlening. Sinds 2018 is zij verbonden aan rTMS International en geeft zij behandelingen in Haarlem. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk voor individuele behandeling, begeleiding en coaching. Petra woont met haar man en 2 kinderen in Hillegom.

Annemiek Breshamer

Annemiek Breshamer, MSc

Annemiek is in 2015 afgestudeerd in de richting Klinische Neuropsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar haar interesse en ontzag voor de werking van de hersenen is versterkt. Ze heeft ervaring opgedaan met de behandeling van onder andere depressie en dwangstoornissen binnen de reguliere GGZ. Ze voelt zich bevoorrecht om mensen te mogen helpen door middel van rTMS. Daarnaast draagt ze zorg voor een veilige en professionele behandelomgeving met een persoonlijke benadering. Annemiek is werkzaam op de locatie in de Bilt.

Locaties

RTMS International is gevestigd op drie locaties.

Al onze locaties zijn goed bereikbaar met OV en er is parkeergelegenheid voor de deur.