Nieuws & publicaties

Lees het laatste nieuws van rTMS International

Onderzoek naar rTMS: In het Radboudumc wordt onderzoek gedaan naar de inzetbaarheid van magnetische hersenstimulatie (rTMS) bij de behandeling van depressies. De onderzoekers willen…
Kunnen dokters binnenkort op basis van een hartslagmeting achterhalen of iemand aan een depressie lijdt en of zijn therapie aanslaat? Nieuw onderzoek suggereert dat alvast. Bij een depressie wijkt de hartslag af en dat inzicht zou kunnen leiden tot snellere diagnoses en behandelingen.
rTMS, repetitieve Transcraniële Magnetische hersenStimulatie, wordt steeds vaker gevonden als dé nieuwe behandelmethode voor depressie, dwangstoornis en dysthyme stoornis. Doordat men nog niet zo bekend is met deze (nieuwe) behandeling, is één van de meest gestelde vragen over rTMS toch wel: is rTMS veilig? Op deze belangrijke vraag geven onze rTMS specialisten graag antwoord! 
Bent u tijdens en na werktijd constant met uw telefoon bezig om werkmail en -appgroepen te beantwoorden en bij te houden? Dan lijdt u misschien onder workplace telepressure. Meer weten over workplace telepressure, wat de gevolgen ervan zijn en hoe u het kunt herkennen? Onze rTMS specialisten vertellen u er graag van alles over!
Bij ruim driekwart van de cliënten met een depressie slaat een rTMS behandeling aan. Eén van deze cliënten is Ellen. Ellen is 51 jaar en heeft ernstige depressies. Begin juli 2019 is zij gestart met een rTMS behandeling bij rTMS specialist Petra van Assen. Lees meer over haar ervaring met rTMS en hoe het nu met haar gaat.