Nieuws & publicaties

Lees het laatste nieuws van rTMS International

Repetitieve transcraniële magnetische stimulatie (rTMS) is een veelbelovende behandeling voor verschillende psychische aandoeningen zoals depressie. Als u op het punt staat om rTMS therapie te ondergaan, kunt u zich afvragen hoe u zich het beste kunt voorbereiden op uw behandeling. Hier zijn enkele tips en adviezen om u te helpen bij uw voorbereiding.
Compulsief gedrag is een type gedrag waarbij u steeds dezelfde handeling uitvoert, vaak herhaaldelijk en op een manier die moeilijk te stoppen is. In deze blog gaan we dieper in op wat compulsief gedrag precies inhoudt, welke factoren erbij betrokken zijn, hoe het zich manifesteert, en welke behandelingsopties beschikbaar zijn.
Verdiepingsreeks: Het vermijden van valkuilen en het voorkomen van veelvoorkomende fouten bij depressie zijn essentieel voor een effectieve behandeling en herstel. In dit derde deel verkennen we een aantal tips en inspiratie om valkuilen en fouten bij depressie vermijden en de weg naar welzijn te bevorderen.
Verdiepingsreeks: Mensen met een depressie belanden vaak in een negatieve spiraal, waarbij de symptomen steeds erger worden totdat het ondraaglijk wordt en ze hulp zoeken. U kunt uzelf helpen door valkuilen bij depressie te vermijden en zo de situatie niet te verergeren. 
Verdiepingsreeks: Personen met een depressie belanden vaak in een negatieve spiraal, waarbij de symptomen steeds erger worden totdat het ondraaglijk wordt en ze hulp zoeken. U kunt uzelf helpen door bewust te worden van de valkuilen bij depressie, om zo verergering van symptomen te voorkomen.