OCS Stoornis

OCS Stoornis

Net als een depressie kan een ocs stoornis een flinke impact hebben op het dagelijkse leven. Ongeveer 1 tot 4 procent van de Nederlanders heeft last van een stoornis of van ocs symptomen. Met rTMS therapie pakken we de obsessief compulsieve stoornis aan, zodat de klachten flink verminderen of zelfs verdwijnen.

Wat is een ocs stoornis?

Iemand met een obsessief compulsieve stoornis heeft last van dwanggedachten of -handelingen. Een ocs stoornis manifesteert zich in de vorm van langdurig aanhoudende en hardnekkige gedachten waar de cliënt geen controle op kan uitoefenen. De gedachten worden door de persoon zelf als raar of overdreven ervaren. Toch dienen ze door de persoon te worden uitgevoerd.

Ocs symptomen kenmerken zich door bijvoorbeeld meerdere keren lichtschakelaars, kranen of het slot controleren, voordat de cliënt het huis verlaat. Vaak is iemand bang dat er iets ergs gebeurt als de routine van alles controleren wordt overgeslagen. Soms is iemand zoveel tijd kwijt met de activiteiten die voortvloeien uit de ocs stoornis. Er blijft dan nog weinig tijd over voor de gewone dagelijkse bezigheden.

Symptomen ocs stoornis

Naast de overdreven terugkerende handelingen, zijn ocs symptomen ook op andere manieren te herkennen:

  • Opdringerige gedachten, beelden of opwellingen
  • Dwanggedachten gaan vaak over ziektes, vuil, God, seks of de angst voor het maken van fouten
  • Een ocs stoornis uit zich ook in steeds maar weer de bankrekening controleren, overdadig schoonmaken, dingen moeten aanraken, voorwerpen op kleur of symmetrisch neerzetten en spullen verzamelen
  • Het lukt de cliënt niet om uit zichzelf deze gedachten te stoppen

Om van de ocs symptomen af te komen, is er gerichte therapie nodig. rTMS biedt u dit zonder dat medicatie nodig is.

Behandeling ocs stoornis met rTMS

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat rTMS goed werkt tegen een ocs stoornis en de bijbehorende symptomen. Veel mensen komen terecht bij rTMS International, omdat conventionele therapieën en medicijnen niet meer werken. De eerste resultaten kunnen zelfs al na 10 behandelingen merkbaar zijn.

Wilt u graag af van de dwangmatige gedachten en handelingen? Dat kan door zo snel mogelijk een afspraak voor een intake in te plannen. Na de eerste sessie weet u precies wat u te wachten staat en wat rTMS voor u kan betekenen.

Veelgestelde vragen over rTMS

Wanneer er sprake is van een therapie resistente depressie en u voor volledige vergoeding in aanmerking wilt komen, dan is er een verwijzing van de huisarts of psychiater nodig. Hierin moet staan dat er sprake is van een therapie resistente depressie (twee behandelingen hebben niet geholpen) en dat rTMS bij rTMS International geïndiceerd is. Voor de behandeling van dwangklachten is er geen verwijzing nodig. Wanneer u liever anoniem behandeld wilt worden, zonder dat de huisarts of zorgverzekeraars afweten van uw klachten, dan is er uiteraard ook geen verwijzing nodig.

U kunt bij rTMS International altijd snel terecht voor een intakegesprek en behandeling. Op de homepage kunt u per vestiging zien hoe lang de wachtlijst is. 

rTMS is een techniek die eind jaren 1990 werd geïntroduceerd als behandeling voor depressie. Sindsdien is wetenschappelijk en klinisch onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Vast is komen te staan dat rTMS een veilige methode is die bij een groot deel van de cliënten bijdraagt aan het verminderen van depressie en/of dwang gerelateerde klachten. Verschillende publicaties laten zien dat cliënten met de diagnose “therapieresistent” positief reageerden op behandeling met rTMS. rTMS is sinds 2008 goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration).

Een behandeling met rTMS doet geen pijn en heeft weinig tot geen bijwerkingen. U neemt plaats in een gemakkelijke stoel of behandeltafel waarna de spoel die de magnetische pulsen afgeeft boven uw hoofd wordt geplaatst. Door de magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd en nemen uw depressie en/of dwang gerelateerde klachten af. Een behandeling met rTMS kan lichte spanningshoofdpijn veroorzaken na afloop van de behandeling. Deze gaat vanzelf weer over.

Wat kunnen wij behandelen?

Een leven zonder depressie of dwang met repetitieve Transcraniële Magnetische Stimulatie..

Depressie

Pijn- en medicatievrije behandeling
bij depressie met rTMS.

Dwangstoornis

Effectieve behandeling bij dwang
gerelateerde klachten met rTMS.

Aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een intakeafspraak of om meer informatie op te vragen.