OCS Stoornis

Net als een depressie kan een ocs stoornis een flinke impact hebben op het dagelijkse leven. Ongeveer 1 tot 4 procent van de Nederlanders heeft last van een stoornis of van ocs symptomen. Met rTMS therapie pakken we de obsessief compulsieve stoornis aan, zodat de klachten flink verminderen of zelfs verdwijnen.

Wat is een ocs stoornis?

Iemand met een obsessief compulsieve stoornis heeft last van dwanggedachten of -handelingen. Een ocs stoornis manifesteert zich in de vorm van langdurig aanhoudende en hardnekkige gedachten waar de cliënt geen controle op kan uitoefenen. De gedachten worden door de persoon zelf als raar of overdreven ervaren. Toch dienen ze door de persoon te worden uitgevoerd.

Ocs symptomen kenmerken zich door bijvoorbeeld meerdere keren lichtschakelaars, kranen of het slot controleren, voordat de cliënt het huis verlaat. Vaak is iemand bang dat er iets ergs gebeurt als de routine van alles controleren wordt overgeslagen. Soms is iemand zoveel tijd kwijt met de activiteiten die voortvloeien uit de ocs stoornis. Er blijft dan nog weinig tijd over voor de gewone dagelijkse bezigheden.

Symptomen ocs stoornis

Naast de overdreven terugkerende handelingen, zijn ocs symptomen ook op andere manieren te herkennen:

  • Opdringerige gedachten, beelden of opwellingen
  • Dwanggedachten gaan vaak over ziektes, vuil, God, seks of de angst voor het maken van fouten
  • Een ocs stoornis uit zich ook in steeds maar weer de bankrekening controleren, overdadig schoonmaken, dingen moeten aanraken, voorwerpen op kleur of symmetrisch neerzetten en spullen verzamelen
  • Het lukt de cliënt niet om uit zichzelf deze gedachten te stoppen

Om van de ocs symptomen af te komen, is er gerichte therapie nodig. rTMS biedt u dit zonder dat medicatie nodig is.

Behandeling ocs stoornis met rTMS

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat rTMS goed werkt tegen een ocs stoornis en de bijbehorende symptomen. Veel mensen komen terecht bij rTMS International, omdat conventionele therapieën en medicijnen niet meer werken. De eerste resultaten kunnen zelfs al na 10 behandelingen merkbaar zijn.

Wilt u graag af van de dwangmatige gedachten en handelingen? Dat kan door zo snel mogelijk een afspraak voor een intake in te plannen. Na de eerste sessie weet u precies wat u te wachten staat en wat rTMS voor u kan betekenen.