Depressie klachten behandelen

Depressie klachten behandelen

Volgens het Trimbos Instituut krijgt ongeveer 20% van de Nederlanders tussen de 18 en 64 jaar ooit in het leven te maken met een depressie. Depressie klachten kunnen persoonlijk verstrekkende gevolgen hebben. Met rTMS of TMS therapie gaan we de klachten grondig en op gerichte wijze te lijf.

 

Depressie symptomen

Een depressie is een langdurige sombere stemming die langer dan 2 weken duurt. De klachten verdwijnen niet vanzelf. In veel van de gevallen is gerichte therapie nodig om u weer goed in uw vel te voelen. Heeft u last van neerslachtige buien die al een aantal weken of maanden aanhouden? Dan kan het zijn dat u last heeft van een depressie.

De symptomen van een depressie manifesteren zich als volgt:

 • U voelt zich somber of neerslachtig
 • U ervaart weinig plezier in het leven
 • Er is sprake van een verstoorde relatie met eten (niet eten of juist overeten)
 • Te veel of te weinig slapen
 • Aanhoudende vermoeidheid
 • Concentreren lukt bijna niet meer, waardoor werk of studie niet mogelijk is
 • U hebt last van suïcidale gedachten

Symptomen van een depressie mag u zeker niet onderschatten. Als u er te lang mee rondloopt, kunnen de klachten alleen maar erger worden. Wij adviseren om zo spoedig mogelijk met de behandeling van depressie aan de slag te gaan, om uw normale leven weer te kunnen hervatten.

 

Depressie klachten behandelen met rTMS

Heeft u last van een depressie? Bij ruim driekwart van de cliënten met een depressie slaat TMS therapie snel en goed aan. De klachten verminderen gemiddeld met 75 procent. Een normaal leven leiden is weer mogelijk. Dat geldt zelfs voor symptomen van depressie waar mensen al jaren last van hebben.

Tijdens een intakegesprek brengen wij de aard van uw depressie in kaart. Als dit voor ons inzichtelijk is, starten wij met de TMS therapie behandelingen. Na ongeveer 10 behandelingen ervaart u al een flink verschil. Eventueel zijn er na 6 tot 12 maanden nog een aantal sessies nodig om de antidepressieve werking van rTMS te behouden. Zo wordt de kans nog kleiner dat de symptomen van depressie snel weer terugkomen.

Ervaart u de depressie als eindeloos en denkt u dat rTMS therapie iets voor u kan zijn? Neem gerust vrijblijvend contact op via de telefoon of mail om een intakegesprek in te plannen. Wij leggen u rustig uit hoe alles werkt en wat wij voor u kunnen doen.

 

Voordelen van rTMS

 • Niet-invasief: Geen operatie of anesthesie nodig.
 • Weinig bijwerkingen: Minimale bijwerkingen vergeleken met medicatie.
 • Effectief: Bewezen effectief bij hardnekkige depressies en andere aandoeningen.
 • Snel resultaat: Verbetering van depressie klachten vaak merkbaar na 20-30 sessies.
 • Geen medicatie nodig: Kan zonder medicijnen gebruikt worden.
 • Verbeterde stemming: Verlichting van depressieve symptomen.
 • Betere levenskwaliteit: Positieve impact op dagelijks functioneren en welzijn.
 • Cognitieve voordelen: Verbetering van aandacht, geheugen en concentratie.
 • Langdurig effect: Resultaten kunnen langdurig aanhouden na de behandeling.
 • Geschikt voor therapieresistente patiënten: Optie voor mensen die niet reageren op andere behandelingen.

Veelgestelde vragen over rTMS

Wanneer er sprake is van een therapie resistente depressie en u voor volledige vergoeding in aanmerking wilt komen, dan is er een verwijzing van de huisarts of psychiater nodig. Hierin moet staan dat er sprake is van een therapie resistente depressie (twee behandelingen hebben niet geholpen) en dat rTMS bij rTMS International geïndiceerd is. Voor de behandeling van dwangklachten is er geen verwijzing nodig. Wanneer u liever anoniem behandeld wilt worden, zonder dat de huisarts of zorgverzekeraars afweten van uw klachten, dan is er uiteraard ook geen verwijzing nodig.

U kunt bij rTMS International altijd snel terecht voor een intakegesprek en behandeling. Op de homepage kunt u per vestiging zien hoe lang de wachtlijst is. 

rTMS is een techniek die eind jaren 1990 werd geïntroduceerd als behandeling voor depressie. Sindsdien is wetenschappelijk en klinisch onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Vast is komen te staan dat rTMS een veilige methode is die bij een groot deel van de cliënten bijdraagt aan het verminderen van depressie en/of dwang gerelateerde klachten. Verschillende publicaties laten zien dat cliënten met de diagnose “therapieresistent” positief reageerden op behandeling met rTMS. rTMS is sinds 2008 goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration).

Een behandeling met rTMS doet geen pijn en heeft weinig tot geen bijwerkingen. U neemt plaats in een gemakkelijke stoel of behandeltafel waarna de spoel die de magnetische pulsen afgeeft boven uw hoofd wordt geplaatst. Door de magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd en nemen uw depressie en/of dwang gerelateerde klachten af. Een behandeling met rTMS kan lichte spanningshoofdpijn veroorzaken na afloop van de behandeling. Deze gaat vanzelf weer over.

Wat kunnen wij behandelen?

Een leven zonder depressie of dwang met repetitieve Transcraniële Magnetische Stimulatie..

Depressie

Pijn- en medicatievrije behandeling
bij depressie met rTMS.

Dwangstoornis

Effectieve behandeling bij dwang
gerelateerde klachten met rTMS.

Aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een intakeafspraak of om meer informatie op te vragen.