Hoe merkt u of een rTMS behandeling aanslaat?

Repetitieve Transcraniële Magnetische hersenStimulatie, oftewel rTMS, zorgt door middel van magnetische pulsen ervoor dat bepaalde hersengebieden worden gestimuleerd. Door deze stimulatie verbetert de communicatie tussen hersengebieden en verdwijnen depressie– en dwang gerelateerde klachten. Maar wanneer weet u of de rTMS behandeling bij u aanslaat? De specialisten van rTMS International geven antwoord op deze belangrijke vraag!

Aanslaan rTMS behandeling verschilt per persoon

Het is verschillend per persoon wat er aan het begin van de behandeling zichtbaar is qua effecten. Vaak horen onze rTMS specialisten van cliënten dat een rTMS behandeling een opgeruimd gevoel in hun hoofd geeft. Angstige gedachten kunnen bijvoorbeeld nog wel voorkomen, maar cliënten worden na een rTMS behandeling hier minder door beïnvloed of blijven minder lang hangen. Daarnaast kan het rust geven/een bepaald gevoel van druk in het hoofd weggaan, of  de clienten durven meer aan te gaan in het dagelijks leven. Het sombere gevoel van de depressie wordt minder allesomvattend.

Positief effect van rTMS behandeling

Annemiek: “Een cliënt die al jarenlang depressief was, merkte verschil in dat ze weer dingen wilde ondernemen. Ze kon makkelijker opstaan in de ochtend en kreeg weer zin om met mensen af te spreken. Juist het weer ervaren van de ruimte om dingen te ondernemen veroorzaakt vaak dat iemand in een positieve spiraal terecht komt. Wanneer iemand de energie en motivatie krijgt om aan de slag te gaan met eerder aangeleerde strategieën in gesprekstherapie, of juist meer open staat voor gesprekstherapie, kan dat een wereld van verschil betekenen. rTMS is daarin een middel om weer een ingang te krijgen in de negatieve spiraal waarin iemand terecht is gekomen en weer met frisse moed het leven op te willen pakken.

Beginnen met rTMS behandeling bij rTMS International

Als u een behandeling ondergaat bij rTMS krijgt u meer ruimte in uw hoofd om naar bepaalde aspecten in uw leven te kijken. Zo ontstaat er meer rust in uw hoofd. Om deze ruimte zo goed mogelijk te benutten, geven onze rTMS specialisten u de juiste begeleiding om hier mee om te gaan. Bijvoorbeeld door anders naar het leven te leren kijken en om ook met de onvermijdelijke pijn van het leven om te leren gaan. Door vriendelijkheid, zorgzaamheid en betrokkenheid willen de rTMS specialisten u zo goed mogelijk op uw gemak laten voelen om het optimale uit de rTMS behandeling te halen.

Bent u benieuwd wat rTMS voor u kan betekenen? Wij verwelkomen u graag in één van onze locaties voor een introductiegesprek. Aan de hand hiervan stellen onze rTMS specialisten Bram, Annemiek of Petra een persoonlijk behandelplan op om uw depressie aan te pakken.