Last van een dysthyme stoornis?

Een behandeling met rTMS is nu mogelijk in Haarlem, Utrecht en Rotterdam.

Over Dysthyme stoornis

Bij ruim driekwart van de cliënten met een dysthyme stoornis slaat een behandeling met rTMS aan en nemen de klachten met gemiddeld 75% af.

Een vorm van depressie

De dysthyme stoornis is een minder ernstige vorm van een depressie. Deze stoornis is echter wel hardnekkiger en meer chronisch van aard. Gedurende tenminste twee jaar moet er sprake zijn van een depressieve stemming met daarnaast twee of meer depressieve symptomen. Er is bij een dysthyme stoornis vaak sprake van boosheid, verongelijktheid en gedragsproblemen in vergelijking met een depressie. Mensen met een dysthyme stoornis hebben weinig plezier in het leven, ze voelen zich vaak ongelukkig en eenzaam. In tegenstelling tot een depressie blijft het dagelijks functioneren nog mogelijk, maar het wordt wel beperkt door de stoornis. Omdat een dysthyme stoornis vaak hardnekkig en langdurig is, wordt het als zwaarder ervaren dan een depressie.

Behandeling rTMS klachten dysthyme stoornis nemen af

Bij ruim 60% van de cliënten met een dysthyme stoornis slaat een behandeling met rTMS aan. Klachten nemen met gemiddeld 70% af. Een behandeling bij rTMS International bestaat uit 30-40 behandelingen. Dit om blijvende positieve resultaten te bewerkstelligen. Voorafgaand aan een behandeling plannen wij een kennismakingsgesprek met u in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijker beeld te krijgen van uw depressie gerelateerde klachten. rTMS heeft een langdurig effect bij depressie nadat de behandeling is afgelopen. Na een behandeling of tien zijn er vaak al positieve effecten merkbaar. In sommige gevallen zijn er na zes, of twaalf maanden of zelfs nog later een aantal opfrissessies nodig om dezelfde (antidepressieve) werking van rTMS te behouden. Benieuwd wat rMTS voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact op voor een eerste kennismaking.

Korte werkwijze

rTMS staat voor repetitieve Transcraniële Magnetische hersenStimulatie (rTMS). Door middel van magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd waardoor de communicatie tussen hersengebieden verbetert en depressie en dwang gerelateerde klachten verdwijnen. De magnetische pulsen zijn afkomstig van een spoel die tijdens de behandeling boven het hoofd wordt geplaatst. Gedurende twintig minuten worden er magnetische pulsen richting de hersenen afgegeven.

Duur

25-40 sessies

Tarieven

Meer informatie

Vergoeding

vanuit de basis of aanvullend