rTMS – voordelen en kosten van TMS therapie

rTMS – voordelen en kosten van TMS therapie

rTMS is een veilige behandeling tegen depressie en dwangstoornissen. Inmiddels hebben wij bij rTMS International honderden cliënten geholpen. Bij de meesten zijn de klachten flink verminderd of zelfs volledig verdwenen.

Wat is rTMS?

De afkorting rTMS staat voor repetitieve Transcraniële Magnetische hersenStimulatie. Tijdens een therapeutische sessie worden bepaalde gebieden in de hersenen gestimuleerd. Het resultaat hiervan is dat de communicatie tussen de hersengebieden verbetert. Na een aantal behandelingen verdwijnen depressie- en dwang-gerelateerde klachten.

Wat zijn de voordelen van TMS Therapie?

TMS therapie biedt u als cliënt een aantal voordelen en is zeker het overwegen waard. U behaalt er zelfs betere resultaten mee dan met het gebruik van antidepressiva. De voordelen van rTMS zijn:

  • TMS Therapie is een non-invasive neuromodulatie techniek. Tijdens de therapie werken wij op de hersengebieden die uit balans zijn, zonder dat wij de hersenen openen tijdens een operatie.
  • TMS zorgt voor een vernieuwde balans in de hersenen voor de langere termijn. Met antidepressiva stopt de werking als u de medicijnen niet meer inneemt.
  • Door het opheffen van de disbalans in de hersenen ervaart u weer ruimte in uw hoofd. Sombere gevoelens maken plaats voor geluk en positieve energie.
  • In tegenstelling tot antidepressiva, kent TMS Therapie geen bijwerkingen. Na de sessie voelt u alleen een lichte hoofdpijn die binnen enkele dagen weer wegtrekt.

Hoe gaat TMS therapie in zijn werk?

Voordat wij daarmee aan de slag gaan, stellen wij eerst een persoonlijk behandelplan voor u op. De magnetische pulsen die wij tijdens een TMS Therapie sessie toedienen, zijn afkomstig van een spoel die wij boven het hoofd plaatsen. De behandelaar stelt de spoel af aan de hand van de stoornis die u heeft en de klachten die u daardoor ervaart. De psycholoog of psychiater gaat tegelijkertijd met u in gesprek.

De behandeling met de spoel duurt ongeveer 20 minuten. Afhankelijk van uw klachten zijn er 20 tot 30 behandelingen nodig om deze te verhelpen.

Wat zijn de kosten van rTMS?

Het eerste gesprek inclusief de behandeling kost eenmalig 200 euro. Zonder behandeling kost de intake 100 euro. Dezelfde prijs geldt voor 1 behandeling. Als therapieresistente depressie is opgenomen in uw pakket, krijgt u de behandelingen voor 70 tot 100 procent vergoed. U kunt het beste navraag doen bij uw zorgverzekeraar om te vragen wat voor u van toepassing is.

Vergoedt de verzekeraar rTMS therapie en gaat u graag met ons aan de slag. Boek uw afspraak voor een intake via de mail of telefoon. Dit kan op onze vestiging in Haarlem, Rotterdam en Utrecht. Alle locaties zijn met zowel het ov als de auto goed te bereiken.

Veelgestelde vragen over rTMS

Wanneer er sprake is van een therapie resistente depressie en u voor volledige vergoeding in aanmerking wilt komen, dan is er een verwijzing van de huisarts of psychiater nodig. Hierin moet staan dat er sprake is van een therapie resistente depressie (twee behandelingen hebben niet geholpen) en dat rTMS bij rTMS International geïndiceerd is. Voor de behandeling van dwangklachten is er geen verwijzing nodig. Wanneer u liever anoniem behandeld wilt worden, zonder dat de huisarts of zorgverzekeraars afweten van uw klachten, dan is er uiteraard ook geen verwijzing nodig.

U kunt bij rTMS International altijd snel terecht voor een intakegesprek en behandeling. Op de homepage kunt u per vestiging zien hoe lang de wachtlijst is. 

rTMS is een techniek die eind jaren 1990 werd geïntroduceerd als behandeling voor depressie. Sindsdien is wetenschappelijk en klinisch onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Vast is komen te staan dat rTMS een veilige methode is die bij een groot deel van de cliënten bijdraagt aan het verminderen van depressie en/of dwang gerelateerde klachten. Verschillende publicaties laten zien dat cliënten met de diagnose “therapieresistent” positief reageerden op behandeling met rTMS. rTMS is sinds 2008 goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration).

Een behandeling met rTMS doet geen pijn en heeft weinig tot geen bijwerkingen. U neemt plaats in een gemakkelijke stoel of behandeltafel waarna de spoel die de magnetische pulsen afgeeft boven uw hoofd wordt geplaatst. Door de magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd en nemen uw depressie en/of dwang gerelateerde klachten af. Een behandeling met rTMS kan lichte spanningshoofdpijn veroorzaken na afloop van de behandeling. Deze gaat vanzelf weer over.

Wat kunnen wij behandelen?

Een leven zonder depressie of dwang met repetitieve Transcraniële Magnetische Stimulatie..

Depressie

Pijn- en medicatievrije behandeling
bij depressie met rTMS.

Dwangstoornis

Effectieve behandeling bij dwang
gerelateerde klachten met rTMS.

Aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een intakeafspraak of om meer informatie op te vragen.