rTMS – voordelen en kosten van TMS therapie

rTMS is een veilige behandeling tegen depressie en dwangstoornissen. Inmiddels hebben wij bij rTMS International honderden cliënten geholpen. Bij de meesten zijn de klachten flink verminderd of zelfs volledig verdwenen.

Wat is rTMS?

De afkorting rTMS staat voor repetitieve Transcraniële Magnetische hersenStimulatie. Tijdens een therapeutische sessie worden bepaalde gebieden in de hersenen gestimuleerd. Het resultaat hiervan is dat de communicatie tussen de hersengebieden verbetert. Na een aantal behandelingen verdwijnen depressie- en dwang-gerelateerde klachten.

Wat zijn de voordelen van TMS Therapie?

TMS therapie biedt u als cliënt een aantal voordelen en is zeker het overwegen waard. U behaalt er zelfs betere resultaten mee dan met het gebruik van antidepressiva. De voordelen van rTMS zijn:

  • TMS Therapie is een non-invasive neuromodulatie techniek. Tijdens de therapie werken wij op de hersengebieden die uit balans zijn, zonder dat wij de hersenen openen tijdens een operatie.
  • TMS zorgt voor een vernieuwde balans in de hersenen voor de langere termijn. Met antidepressiva stopt de werking als u de medicijnen niet meer inneemt.
  • Door het opheffen van de disbalans in de hersenen ervaart u weer ruimte in uw hoofd. Sombere gevoelens maken plaats voor geluk en positieve energie.
  • In tegenstelling tot antidepressiva, kent TMS Therapie geen bijwerkingen. Na de sessie voelt u alleen een lichte hoofdpijn die binnen enkele dagen weer wegtrekt.

Hoe gaat TMS therapie in zijn werk?

Voordat wij daarmee aan de slag gaan, stellen wij eerst een persoonlijk behandelplan voor u op. De magnetische pulsen die wij tijdens een TMS Therapie sessie toedienen, zijn afkomstig van een spoel die wij boven het hoofd plaatsen. De behandelaar stelt de spoel af aan de hand van de stoornis die u heeft en de klachten die u daardoor ervaart. De psycholoog of psychiater gaat tegelijkertijd met u in gesprek.

De behandeling met de spoel duurt ongeveer 20 minuten. Afhankelijk van uw klachten zijn er 20 tot 30 behandelingen nodig om deze te verhelpen.

Wat zijn de kosten van rTMS?

Het eerste gesprek inclusief de behandeling kost eenmalig 200 euro. Zonder behandeling kost de intake 100 euro. Dezelfde prijs geldt voor 1 behandeling. Als therapieresistente depressie is opgenomen in uw pakket, krijgt u de behandelingen voor 70 tot 100 procent vergoed. U kunt het beste navraag doen bij uw zorgverzekeraar om te vragen wat voor u van toepassing is.

Vergoedt de verzekeraar rTMS therapie en gaat u graag met ons aan de slag. Boek uw afspraak voor een intake via de mail of telefoon. Dit kan op onze vestiging in Haarlem, Rotterdam en Utrecht. Alle locaties zijn met zowel het ov als de auto goed te bereiken.