Wachttijden rTMS International

Huidige wachttijden per locatie

Wachttijden

Bij rTMS International begrijpen we hoe belangrijk het is om snel hulp te krijgen wanneer u te maken heeft met psychische klachten. We zetten ons daarom in om de wachttijden voor onze behandelingen zo kort mogelijk te houden. Ons team streeft ernaar dat u snel de zorg en ondersteuning ontvangt die u nodig heeft, zodat u niet onnodig hoeft te wachten op verlichting van uw klachten. Uw welzijn staat bij ons voorop, en we werken hard om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk kunt beginnen met uw herstelproces.

 

Huidige wachttijden bij rTMS International

De wachttijd voor een intakegesprek varieert afhankelijk van uw specifieke klachten en de beschikbaarheid van onze psychologen. In de meeste gevallen kunt u binnen enkele weken tot een maand een afspraak voor een intakegesprek inplannen. Na de intake wordt er een behandelplan opgesteld, en kunt u doorgaans binnen een korte periode starten met uw behandeling.

Spoedbehandeling

In uitzonderlijke situaties, zoals bij ernstige klachten of crisissituaties, bieden wij de mogelijkheid om u versneld te helpen. We begrijpen hoe urgent deze situaties kunnen zijn en doen ons uiterste best om snel passende zorg te verlenen. Indien nodig raden we aan om contact op te nemen met uw huisarts voor een doorverwijzing naar spoedeisende zorg. In zeer dringende gevallen is het belangrijk om direct contact op te nemen met een crisisdienst, zodat u de zorg en ondersteuning krijgt die u op dat moment nodig heeft.

 

Hoe werkt het?

U kunt zich eenvoudig aanmelden via ons contactformulier of telefonisch, waarna wij zo snel mogelijk contact met u opnemen om een intakegesprek te plannen. Tijdens dit gesprek brengen we samen uw klachten en behoeften in kaart en bespreken we welke behandelmethode het beste bij uw situatie aansluit. Na de intake zorgen we ervoor dat uw behandeling zo snel mogelijk wordt ingepland en geven we, afhankelijk van de beschikbaarheid en uw persoonlijke wensen, een indicatie van wanneer de behandeling kan starten. Houd ook onze website in de gaten voor actuele informatie en updates.

Omdat wachttijden soms kunnen variëren, raden wij u aan om onze website in de gaten te houden voor de meest actuele informatie. Hier vindt u de laatste updates over onze beschikbaarheid en wachttijden.

 

Wachttijden rTMS per locatie

De wachttijden bij rTMS International kunnen per locatie variëren. We hebben vestigingen in De Bilt, Haarlem, Breda, Zwolle, Oegstgeest en Rotterdam. Afhankelijk van de drukte en de beschikbaarheid van behandelaren kan de wachttijd op de ene locatie korter zijn dan op de andere. Tijdens het intakegesprek kunt u aangeven welke locatie uw voorkeur heeft, en wij doen ons best om u zo snel mogelijk te helpen op de door u gekozen locatie. Voor specifieke informatie over de wachttijd per vestiging kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Breda

Pre Intake 1 a 2 weken
Intake 4 weken
behandeling 2 weken later (in totaal 7 a 8 weken)

 

De Bilt

Pre Intake 2 a 3 weken
Intake 4 weken
behandeling 2 weken later (in totaal 8 a 9 weken)

 

Haarlem

Pre Intake 1 a 2 weken
Intake 3 weken
behandeling 2 weken later (in totaal 6 a 7 weken)

 

Oegstgeest

Pre Intake 1 a 2 weken
Intake 1 week
behandeling 1 week later (in totaal 3 a 4 weken)

 

Rotterdam

Pre Intake 1 a 2 weken
Intake 4 weken
behandeling 2 weken later (in totaal 7 a 8 weken)

 

Zwolle

Pre Intake 1 a 2 weken
Intake 6 weken
behandeling 2 weken later (in totaal 9 a 10 weken)

 

 

Wacht niet langer

Heeft u vragen over de wachttijden of wilt u meer informatie over onze behandelingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de nodige informatie. We kijken ernaar uit om u te ondersteunen op uw weg naar herstel en samen te werken aan een betere toekomst voor uw mentale welzijn.

Wanneer er sprake is van een therapie resistente depressie en u voor volledige vergoeding in aanmerking wilt komen, dan is er een verwijzing van de huisarts of psychiater nodig. Hierin moet staan dat er sprake is van een therapie resistente depressie (twee behandelingen hebben niet geholpen) en dat rTMS bij rTMS International geïndiceerd is. Wanneer u liever anoniem behandeld wilt worden, zonder dat de huisarts of zorgverzekeraars afweten van uw klachten, dan is er uiteraard ook geen verwijzing nodig.

U kunt bij rTMS International altijd snel terecht voor een intakegesprek en behandeling. Op de homepage kunt u per vestiging zien hoe lang de wachtlijst is. 

rTMS is een techniek die eind jaren 1990 werd geïntroduceerd als behandeling voor depressie. Sindsdien is wetenschappelijk en klinisch onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Vast is komen te staan dat rTMS een veilige methode is die bij een groot deel van de cliënten bijdraagt aan het verminderen van depressie en/of dwang gerelateerde klachten. Verschillende publicaties laten zien dat cliënten met de diagnose “therapieresistent” positief reageerden op behandeling met rTMS. rTMS is sinds 2008 goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration).

Een behandeling met rTMS doet geen pijn en heeft weinig tot geen bijwerkingen. U neemt plaats in een gemakkelijke stoel of behandeltafel waarna de spoel die de magnetische pulsen afgeeft boven uw hoofd wordt geplaatst. Door de magnetische pulsen worden bepaalde hersengebieden gestimuleerd en nemen uw depressie en/of dwang gerelateerde klachten af. Een behandeling met rTMS kan lichte spanningshoofdpijn veroorzaken na afloop van de behandeling. Deze gaat vanzelf weer over.